Beste muzikanten,

Er staat iets heel bijzonders en feestelijks te gebeuren in Oldenzaal en daar willen wij graag alle kapellen en muzikale gezelschappen actief bij betrekken. Op zondagmiddag 12 september wordt de nieuwe bes-klok voor de Plechelmustoren feestelijk ingehaald. Zo’n unieke gebeurtenis vraagt om een net zo uniek evenement waarbij iedereen welkom is. 

De klok wordt met veel muziek en cultureel spektakel ingehaald en daarna in optocht door de Oldenzaalse straten naar de Oale Grieze gereden. Het is de bedoeling dat alle muzikanten gezamenlijk en spelend achter de prachtige kar met de klok meelopen. Het begint om 13.00 uur.

plechelmustoren

Er zijn vijf toepasselijke en makkelijk speelbare muziekstukken geselecteerd, die ruim vooraf worden toegestuurd. Per instrument is er dus alle tijd om de muziek in te studeren.

Ook Boeskolen die geen lid zijn van een kapel of een ander orkest kunnen met hun instrument meedoen. Van heel jong tot heel oud, kortom iedereen is welkom. Via de krant en social media wordt iedereen daarvoor nog uitgenodigd. Hopelijk resulteert dit in een fantastisch lange, bonte, vrolijke en muzikale stoet door de straten van Oldenzaal. 

Alle adressen langs de route ontvangen een verzoek om de straat vrolijk aan te kleden. 

ALLE Oldenzalers zijn welkom om getuige te zijn van het inhijsen van de klok in de toren en natuurlijk om het grote afsluitende feest mee te vieren.

Kort samengevat:

  • Houd de agenda voor zondag 12 september vrij

  • Leg alvast een zwarte broek/rok en witte bovenkleding klaar

  • Nodig iedereen die muziek maakt uit om mee te doen!

Besklok

Aanmelden:

Individuele aanmelding

Individuele muzikanten kunnen zich via deze button aanmelden

Aanmelding individu

Aanmelding kapel

Kapellen die zich als groep willen aanmelden kunnen een bericht sturen naar

besklok@stroat.nl

S.v.p. onder vermelding wat de bezetting is en met hoeveel muzikanten je komt!

Voor vragen en/of opmerkingen graag een bericht naar: besklok@stroat.nl

Na de aanmelding ontvangt iedereen tijdig alle muziek en informatie over de intocht en het afsluitende feest. Op zaterdag 4 september (19:30 -22:00) is er een repetitie om de vijf stukken in te studeren.  

Samen maken wij er een onvergetelijk festijn van. Wij horen graag van jullie!

Met feestelijke bes-groet,

Comité Intocht Besklok